Nieuw: de Lampjes van Alphatekst

Publicatiedatum: 2 februari 2018

            Is jouw kerk al ‘urbanproof’ verlicht?

Onlangs kocht ik op het NS-station twee lichtjes voor mijn fiets. Mijn voor- en achterlicht hadden het tegelijkertijd begeven. Ook al was mijn route naar het station goed verlicht, het idee dat ik voor tegenliggers niet goed zichtbaar was, gaf me een gevoel van onbehagen. Nog afgezien van de boete die ik riskeerde. Mij niet gezien. 

Het merk van de lichtjes die ik kocht, fascineerde me: ‘urbanproof’. Ze waren  in allerlei kleuren verkrijgbaar, van aquablauw tot knalgeel.  Ik koos voor de groene. Maar wat doet dat er eigenlijk toe? Als ze maar licht geven, toch? 

Zo is het in feite ook met onze kerk. Anno 2018 kent Nederland een rijke schakering aan geloofsgemeenschappen, in stad en dorp. Een ieder mag zijn of haar geloof belijden in de omgeving of kerk die het best bij hem of haar past. De een kiest rood,  de ander groen. Nederland is een tolerant en gekleurd land. Gelukkig. 

Kleur of gezindte mag dan onderscheidend zijn, er is ook iets dat geloofszoekers bindt. Zij zoeken 'iets' in de kerk: veilighed, geborgenheid, troost, vertrouwen, contact, een luisterend oor. Een plek in de stad of het dorp waar u, jij en ik, zichtbaar zijn en gezien worden. Zo'n plek mag de kerk als geloofsgemeenschap zijn.Die kerk mag  zichtbaar en vindbaar zijn. Want deze heeft ons zo veel te bieden. Ik zie het als mijn missie  om met mijn talenten daaraan bij te dragen. 

Daarom deel ik vanaf vandaag wekelijks een tip, een ervaring, een filmpje of een artikel, om te laten zien hoe we kunnen werken aan een kerk die 'urbanproof' is. Deze Lampjes zijn er om door te geven! 

Lampje 1.
Voor redacties van kerkbladen, websites en magazines.

Mijn e-book 'Zo zet u uw kerk in de picture'. Daarin geef ik vijf tips voor een aansprekend kerkmagazine.

 

Ik wil via de mail Lampjes ontvangen

Ja, ik ontvang graag de Lampjes van Alphatekst in mijn mailbox