Aangenaam! 

Ik zing in Vrouwenkoor Colorique, sinds 2015. Als kind hield ik al van zingen. Het ontspant en doet je boven jezelf uitstijgen. In het zingen vind ik mijn drive om te doen wat ik nu doe: mezelf zijn en laten zien wie ik ben.

Als tiener zong ik in een jongerenkoor.  We waren met een klein clubje enthousiaste jongeren. Vlak voor een zomers concert met meer koren kregen we eens te horen dat we niet mee mochten doen. We waren een te klein koor.  Ik was er kapot van. Als je doet wat je graag doet, dan maakt het toch niet uit hoe groot je bent?

Je bent goed zoals je bent en je mag dat laten zien. 

Deze Bijbelse boodschap is mijn drive geworden. Daarom werk ik graag voor kerken. Zij zijn van waarde in deze samenleving en mogen dat laten zien. Daar wil ik aan bijdragen. 

De geest verzetten

Als ondernemer kun je altijd aan het werk zijn. Toch probeer ik tijd te maken voor ontspanning. Al wandelend of fietsend geniet ik van de natuur, waar ik tot rust kom en weer opadem. 

       "Als je doet wat je leuk vindt, hoef          je nooit te werken!" 
       (Mahatma Gandhi)

Ik geloof

Ik geloof dat Jezus’ liefde er is voor iedereen en dat iedereen die dat wil, ervan mag horen. Kerken hebben deze boodschap te verkondigen; daarom is het belangrijk dat ze goed zichtbaar zijn. Daar draag ik met mijn talenten graag aan bij. 

Kerken laten kansen liggen om zich te profileren. Ze vragen zich tegelijkertijd af hoe ze mensen aan zich kunnen binden en hoe ze hun waarde in deze samenleving kunnen laten zien.  

Daarom geef ik trainingen aan kerkelijke (mede)werkers, waarin ik hun leer hoe zij de boodschap van het geloof op een positieve en boeiende manier kunnen brengen aan hun eigen gemeente maar ook aan mensen buiten de kerk. In mijn trainingen gaat het dan ook over communicatie en taal.

Wie mijn training heeft gevolgd, is toegerust om het verhaal van zijn of haar kerk zo te vertellen dat het anderen in beweging zet. Met als resultaat dat er steeds meer mensen kennis maken met de Bijbel en de kerk in de samenleving (weer) positief gestalte krijgt.

Heldere taal is mijn ding

Taal is een middel waarmee we kunnen laten zien wie we zijn. Hoe we dat doen, zegt iets over onszelf. Wie wollige woorden gebruikt, wekt de indruk niet het achterste van zijn tong te laten zien. Wie helder en concreet formuleert, maakt een open indruk.

Ik geef de voorkeur aan de tweede manier. Geen bla, bla, maar recht toe recht aan, concreet en helder. Het kan maar duidelijk zijn.

Hoe je spreekt, is hoe je bent.

Dat geef ik ook mijn klanten mee. Bedien je van glasheldere taal, zodat ook voor klanten duidelijk is waar u voor staat en wat u te bieden hebt. Vraagt u zich af hoe dat moet? Ik ken de tips en trucs en deel ze graag.  Dat kan in een workshop of een een-op-eensessie. Neem contact met me op en we praten rustig verder.