Succesverhalen

Hoe ervaren mijn klanten het om met mij samen te werken? 
Wat leverden mijn begeleiding, adviezen, schrijf- en redigeerwerk hun op?

Wij hebben Marina gevraagd om ons te helpen met het uitwerken van ons identiteitsverhaal voor De Nieuwe Rank kerkgemeente. Marina heeft ons geadviseerd om met corporate storytelling aan de slag te gaan. Hiervoor heeft zij voor ons een traject van een aantal sessies voorgesteld om te begeleiden waarbij wij zelf aan de slag gingen. Marina heeft ons de theorie van storytelling uitgelegd en ons zelf aan de slag gezet in de gemeente om de verhalen op te halen. Daar kwamen hele mooie verhalen uit en bruikbare informatie voor het gemeenschappelijke identiteitsverhaal.
 
Het was voor ons een nieuwe manier van werken, maar we hebben als eindproduct een prachtig identiteitsverhaal ontwikkeld dat we kunnen doorvertellen en op basis waarvan we een nieuwe huisstijl kunnen ontwikkelen.
 
Het is erg prettig samenwerken met Marina. Ze neemt de tijd voor je, ze kan goed luisteren en mensen richting geven om zelf de klus te klaren. Identiteit is namelijk iets van jezelf en niet van iemand die je inhuurt.

Berrie de Mik, lid werkgroep Communicatie De Nieuwe Rank

Al langere tijd bestond bij ons (geestelijk verzorgers in de Hartenberg) het verlangen om een brochure te schrijven over geloofscommunicatie met mensen met een verstandelijke beperking. 
In de praktijk blijken daar vaak zoveel vragen te liggen, en materiaal is er lang niet altijd of niet duidelijk vindbaar. Wij delen graag onze kennis en ervaringen als we daar anderen mee op weg kunnen helpen. 
Maar in alle drukte van het werk, bleef die brochure een droom. Het werd wel duidelijk dat we daar hulp bij nodig hadden. Want waar begin je? En waar houdt het op? 
Marina heeft ons daarin heel goed op weg kunnen helpen. 
Zij bracht structuur aan in onze verhalen, hielp ons aan een eerste indeling qua thema’s, qua bladverdeling, afwisseling beeld en tekst, afwisseling in woordkeus en in soorten tekst, waardoor het een pakkend geheel zou blijven. 
Ze dacht actief mee, en respecteerde onze keuzes daarin. Toen bracht ze ons ook nog in contact met een vormgever, die er meteen mee aan de slag ging. En het resultaat is verbluffend!
Het aanbrengen van structuur in de zee van informatie en het onderbrengen in kopjes/thema’s heeft ons het best op weg heeft geholpen. Ook haar betrokkenheid en slagvaardigheid zijn daarbij van belang geweest. Steeds weer even terug naar ons doel en vinger aan de pols blijven houden tussen onze afspraken door, waardoor de brochure en de droom van de brochure steeds meer waarheid werd.

Wynette Schouten, geestelijk verzorger De Hartenberg

Marina maakte vanaf het eerste moment een vriendelijke, enthousiaste en professionele indruk. Ze is leergierig en stelt de juiste vragen om een goede tekst te kunnen maken. Of die tekst nu voor een flyer, website of nieuwsbrief is ze verplaatst zich zoveel mogelijk in de doelgroep, waardoor het eindresultaat de juiste toon heeft. Het interviewen en schrijven van verhalen gaat haar vlot af. Het redigeren van aangeleverde teksten doet ze zorgvuldig met de nodige flexibiliteit in tijdsplanning. Voor feedback staat ze altijd open.

Dina van Dijk-Hakkert, manager marketing, communicatie & fondswerving Evangelisch Werkverband

Marina verraste ons direct door haar openheid, haar helderheid en haar bereidheid zich in te leven in de ander.

We hebben een korte maar krachtige samenwerking gehad met Marina. Ze heeft ons nieuwe inzichten en openingen laten zien, die eenvoudig toepasbaar zijn.

Ik beveel haar van harte aan voor ieder die zich snel begrepen wil laten voelen en welke stappen er gezet kunnen worden zonder te “pushen”. Een goede combinatie!

Flim Reydon Center Open Field Yoga en GezondZijn

Wij dachten dat we zelf wel een aardige tekst konden schrijven maar nadat Marina met haar professionele blik naar de tekst had gekeken, was het ineens een goed leesbare tekst geworden.

Zij heeft er een wervende en kindvriendelijke tekst van gemaakt. We hebben nu een prachtige flyer voor de kindergroep.

Evert en Immy Franse en Ritha Bakker, coördinatoren SamenhuiS

Dankzij de hulp van Marina heb ik nu een veel beter begrip van het schrijven van papers. Aan de hand van verschillende versies van mijn werk hebben we concreet kunnen maken wat ik moeilijk vond en waar verbetering nodig was. Juist deze concrete behandeling van mijn werk zorgde ervoor dat mijn schrijfvaardigheid in korte tijd heel veel verbeterde!

 

Madeleine Christiaanse, student internationale betrekkingen en organisaties

Als vormgever van Kerken rond Rijn & Gouwe werk ik inmiddels 1,5 jaar met Marina samen. De professionaliteit en gedrevenheid waarmee Marina als eindredacteur elke twee weken een combinatie van tekst en beeld weet te verzorgen, maakt ook mij enthousiast in mijn werk. Tijdens de fase van eindredactie weet Marina door haar kennis en ervaring de juiste puntjes op de i te zetten, waardoor het eindresultaat iedere uitgave de juiste toon raakt, in woord en beeld. 

Klaas Dijkstra, vormgever INZET advies

Marina heeft onze wijkdiaconie met raad en daad bijgestaan. Zij is een vakvrouw met passie voor haar werk en het is heel plezierig om met haar samen te werken. Het resultaat van onze samenwerking is een folder die prettig leesbaar, informatief en uitnodigend is. Wij kunnen Marina van harte aanbevelen voor een professionele begeleiding van zaken.

Vicky van Dok, voorzitter Diaconie

Marina is een professional, die kennis en deskundigheid op het gebied van communicatie, journalistiek en redactie prima weet te combineren met grote betrokkenheid en empathie. Ze werkt efficiënt, houdt zich aan afspraken en denkt ook nog eens prima mee met de ontwikkeling van communicatieconcepten. Argumenteert scherp, maar is ook gevoelig voor andere meningen en de omgeving waarbinnen ze werkt. Dat alles maakte haar een uitstekende teamplayer.

Otto Sondorp, emeritus predikant Santpoort-Noord

"Marina Kapteyn heeft de communicatie verzorgd rond de Kerkennacht in 2017. Ik heb haar destijds in de Raad van Kerken leren kennen als een creatieve, professionele en goed gefocuste collega. De vele vrijwilligers die werkzaam zijn voor de oecumene weet ze zo te inspireren dat het geheel meer wordt dan de afzonderlijke delen."

Klaas van der Kamp, classispredikant Overijssel/Flevoland

Het was fijn samenwerken met Marina. Haar aanpak was helder, veel overleg. Marina luistert goed naar de richting die je uit wilt en denkt mee.

Linda den Braber, mesoloog

Marina heeft de kerkenraad van Willemstad op een deskundige, prettige en creatieve manier geholpen door een proces, waarin we kritisch maar opbouwend naar ons beleidsplan, missie, visie en onze communicatiewijze hebben kunnen kijken. Ze heeft het communicatieteam terzijde gestaan in de opstartfase zodat ideeën echt concreet konden worden omgezet. 

Alida van der Maarel, pastoraal werker